‘Mooi is anders. Schoonheidsidealen door de eeuwen heen’


Schoonheid is een moeilijk te definiëren begrip, een subjectieve beleving die ingefluisterd wordt door de cultuur en tijd waarin we leven.

De interactieve vorming ‘Mooi is anders. Schoonheidsidealen door de eeuwen heen’ neemt de deelnemers mee op een verbazende schoonheidsreis doorheen de geschiedenis. We brengen de schoonheidsidealen van verschillende volkeren en periodes in kaart, gaande van de voluptueuze prehistorische Venussen over de Afrikaanse lipschijven en de Chinese lotusvoetjes tot de intimiderende grandeur van Versailles. In de twintigste eeuw ging het plots snel en bracht elk decennium ons nieuwe schoonheidsidealen en rolmodellen. Vandaag moeten vrouwen én mannen zich dan weer wapenen tegen de illusies van media, Photoshop en plastische chirurgie.

In deze vorming ontdekken we hoe we de droombeelden van perfectie kunnen doorprikken, zodat we eindelijk complexvrij kunnen genieten van schoonheid in al haar vormen.

zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging, heeft een jarenlange expertise opgebouwd rond gender en gelijke kansen. In 2008 lanceerde zij-kant het BIMBO-project, een campagne rond schoonheidsidealen en beeldvorming van vrouwen. De vorming ‘Mooi is anders. Schoonheidsidealen door de eeuwen heen’ bouwt verder op de kernboodschap van BIMBO: ‘Beauty Is More Being Ourselves’ of ‘schoonheid is een kwestie van je goed in je vel voelen’.  Met dit aanbod richten we ons tot sociaal-culturele organisaties die op zoek zijn naar gastsprekers voor een ruim en divers publiek. We voorzien voldoende tijd voor discussie en vragen.

Modaliteiten:
-    duur: ongeveer anderhalf uur
-    vergoeding: 50€ + verplaatsingskosten
-    gebruik van beamer en scherm

Info en afspraken:
zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging
Grasmarkt 105 bus 43, 1000 Brussel
Tel. 02 552 02 65
info@zij-kant.be
www.zij-kant.be

Download de brochure!